Október 4. – Mértékletesség

posted in: Napi segítségek | 0

A heti feladatunk az, hogy jóindulattal közelítsünk egy számunkra ismeretlen ember felé.

A jóindulat nem csak azt jelenti, hogy nem akarunk neki rosszat, hanem kifejezetten segítőkészen kell a héten állnunk másokhoz. A barátainkhoz, a családtagjainkhoz vagy ismerőseinkhez viszonylag könnyű jószándékkal, jólelkűen viszonyulnunk – bár ez sem árt gyakorolni, tudatossá tenni, mert néha csak mi magunk tudjunk ezeket magunkról, mert érezzük belül, de a másik fél számára talán nem egyértelmű, mert néha a semleges reakciók is félreérthetőek, akár közönyösséget is sugallhatnak… , tehát ezen a héten erre is figyelhetünk.

Idegenekkel valamivel nehezebb a helyzet, hiszen miért lennék én segítőkész mindenkivel, amikor “megvan a magam baja…”, “semmire sincs időm…” vagy egyszerűen nem érzek felelősséget embertársaim iránt, mivel “mindenki a magam szerencséjének a kovácsa”…
Próbáljuk meg ezen a héten beleélni magunkat egy másik ember helyzetébe, és legyünk segítőkészek, könnyítsük egy kicsivel az életét.

Én ma, ha nem is megbuktam ebben a feladatban, de mindenképpen elszalasztottam egy alkalmat – , de legalább tudatosult bennem, melyik helyzetben lehettem volna sokkal kedvesebb.

A postás hozott egy levelet, amit alá kellett írnom, és nem hívtam be fedél alá…, pedig zuhogott az eső.

Szerencsére ő kedvesen megkérdezte, hogy beállhat-e az ajtó előtti fedett részre, amíg aláírom az aláírni valókat – tulajdonképpen én nem áztam el, amíg átvettem a levelet…

Azt gondolom, hogy mindenképpen visszakapjuk a jóindulatot, a kedvességet, ahogyan mások felé viszonyulunk, ha nem is ott, akkor, rögtön, de az élet mindig a kiegyenlítődésre törekszik.

Legyünk hát ma kedvesek, segítőkészek, hogy általunk is jobb hely legyen a világ! 🙂

Thanks for rating this! Now tell the world how you feel - .
Hogy tetszett ez a bejegyzés?
  • Kevés információ
  • Hasznos volt
  • Nagyon betalált
  • Átlagos volt
  • Nem tetszett
  • Érdekes volt

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük