Miért szeretek coach lenni?

posted in: Blog, Pozitív pszichológia | 0

Idézetek az ügyfeleimtől:

“Nagyon sokszor eszembe jutottál az utazásom alatt, hiszen azért voltam ott, mert veled dolgoztunk. Mindig hálát éreztem. Sokszor eszembe jutott az is, milyen hihetetlen, hogy ilyen gyorsan történt minden, hatalmas változás, de közben pedig annyira természetes.”

“Abban segítettél, hogy sikerült kiszakadnom, és magamra koncentrálni. Szerintem az a legfontosabb, hogy higgyünk magunkban, és ahhoz az kell, hogy boldoguljunk egyedül. ”

” Szóval imádom azt, amit velem “csináltál”, köszönöm mindazt, amit kaptam Tőled, köszönök mindent, ami megváltoztatott. Köszönöm 2018-as évnek, hogy ezeket a változásokat megkezdtem, magam fejlesztésében, megismerésében. Alig várom a következő évet, olyan szép az élet, éljünk boldogan !!! “

Az elmúlt napokban több pozitív visszajelzést is kaptam, és ennek kapcsán elgondolkodtam, hogy miért is szeretem a coachingot. Azt persze eddig is tudtam, hogy szeretek meghallgatni embereket, szeretek segíteni nekik abban, hogy rendezettebb legyen az életük, és jobban tisztában legyenek a saját értékeikkel, de valami új is megfogalmazódott a visszajelzések kapcsán.

Nagyon szeretem látni azt a folyamatot, ahogy valaki kinyílik a világra, és egyre több lehetőséget vesz észre önmagában és a világban. Mert ez a két dolog szorosan összefügg: hogy mit gondolok magamról, mire tartom magam képesnek és az, hogy mit látok meg a világon létező, elém táruló lehetőségekből.

Leülünk hetente egy órát beszélgetni, és azt veszem észre a klienseimen, hogy a nyitottság és a figyelem, amivel én fordulok feléjük valahogy képessé teszi őket arra, hogy ők is odafigyeljenek önmagukra a hétköznapok folyamán.
Nyitottá válnak saját magukra és a világra. Jobban tudnak kapcsolódni saját magukkal, felfedezik valódi vágyaikat, meglátják, hogy milyen erősségeik vannak és mindezeken keresztül egyre inkább olyan életet élnek, aminek az irányítása a kezükben van. Egyre jobban bíznak önmagukban, minden egyes döntésük, amit az életükben hoznak újabb energialökettel látja el őket, és egyre inkább szűnnek meg a félelmeik.

Megtapasztalják, hogy milyen erőt képvisel az, hogy ők irányítják az életüket, mert tudatosabban tekintenek mindenre a hétköznapok folyamán, és ez a tudatos kontroll segít abban, hogy eredményesebben oldják meg a felmerülő problémákat.

Azért szeretek coach lenni, mert csodálatos látni ahogy ezen a folyamaton végigmegy egy ember.
Ahogy a belső erő először csak előbújik, aztán előtör… – kinek-kinek vérmérséklete szerint, de mindig gyorsabban és energikusabban, mint ahogy azt képzelni lehet.

Szeretek szikrát adni a tűzhöz, mert hiszem, hogy a tűz melegénél és fényénél boldogabb életet lehet élni.
Szeretek katalizátor lenni – természetes türelmetlenségemnél fogva testhezálló szerep. 🙂
Szeretek gyerekszemmel, ítélkezésnél nélkül kérdezni és hallgatni, mert hiszem, hogy így tudunk igazán kapcsolódni … a szívünkkel is – bizalommal telve.

Thanks for rating this! Now tell the world how you feel - .
Hogy tetszett ez a bejegyzés?
  • Kevés információ
  • Hasznos volt
  • Nagyon betalált
  • Átlagos volt
  • Nem tetszett
  • Érdekes volt

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük