Február – Anyagi fejlődés

posted in: Blog, Napi segítségek | 0

A boldogságnaptár eheti feladata:

“Megvizsgálom, miben szenvedek hiányt anyagi téren, és írok egy listát arról, mivel szeretném könnyebbé tenni az életemet.”

Ez a feladat lehet egy habkönnyű álmodozás, vágyakról, lottóötösről – ez is nagyon fel tudja tölteni minket, ha elég részletesen képzelődünk. 
Vagy lehet, egy alapos, részletes listakészítés arról, hogy egy-két hónapon belül, vagy egy év alatt milyen anyagi természetű célokat tűzünk ki.

Ha a cél adott, akkor lehet terveket kovácsolni! 
Megvizsgálni, hogy mit tudunk tenni azért, hogy ezek a tervek megvalósuljanak. Milyen lehetőségek, milyen utak vezetnek a céljainkhoz?

Én ebben a hónapban azt a feladatot adtam a gyerkőceimnek, hogy képzeletben költsenek el egy bizonyos összeget, és legyen valamiféle nyoma is annak, hogy mire költenék, azaz vagy írják le, vagy prospektusokból vágják ki a vágyott dolgot.
Ezzel kétféle dolgot is elérek: egyrészt pontos képem lesz arról, hogy mire vágynak, másrészt tudatosan végig kell gondolniuk azt, hogy mit szeretnének.
Elég nagy összeget adtam meg ahhoz, hogy bármilyen “gyerekvágy” teljesülhessen, de elég kicsit ahhoz, hogy ne csodapalotára vagy szuperkocsira akarják költeni, amikkel egyébként még úgysem tudnának mit kezdeni. 

Jó néha komolyan elgondolkodni azon, hogy a vágyott dolgok valóban boldogabbá tennének-e minket.
Néha rájövünk, hogy nem is a legfelső polcon lévő dolgoktól lennénk boldogabbak, elég lenne egy sámli, vagy egy szék, hogy a következő polcot elérjük. 
Egy sámli vagy egy szék pedig talán akad is körülöttünk, csak nyitott szemmel kell körbenéznünk. 

Thanks for rating this! Now tell the world how you feel - .
Hogy tetszett ez a bejegyzés?
  • Kevés információ
  • Hasznos volt
  • Nagyon betalált
  • Átlagos volt
  • Nem tetszett
  • Érdekes volt

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.